Kotokartanosäätiön juhlaseminaari to 7.10.2021

Ikäteknologian mahdollisuudet ja etiikka – tulevaisuuden asuminen

Sari Vapaavuori: Ikäteknologia ja hyvä arki
Teknologia kehittyy vauhdilla, ja siihen liittyvät kysymykset pohdituttavat meitä kaikkia. Teknologia voi mahdollistaa ikäihmisen hyvän arjen.

Jaana Leikas: Teknologia osana ainutlaatuista tarinaa
Millaisia eettisiä kysymyksiä uusien teknologioiden hyödyntäminen nostaa esiin? Miten niitä voi ennakoida sekä miten luottamus ihmisten yhteiskunnan ja teknologian rajapinnoilla syntyy ja säilyy? Entä miten kansalaisten ääni saadaan tässä keskustelussa kuuluvaksi?

Kimmo Rönkä: Tulevaisuuden asuminen, asumisesta elämiseen?
Tulevaisuudessa naapurustot ja korttelit ovat elämisen keskuksia. Kortteleissa on yhteistiloja, jotka houkuttelevat ihmisia ulos asunnoista, osallistumaan ja tekemään asioita porukalla.

Sotejohtaja Jouni Sakomaa: Ratkaisevatko ikäteknologia ja yhteisöllisyys Riihimäen palvelurakenteen?

Kotokartanosäätiö vietti vuonna 2020 toiminnan 50-vuotisjuhlaa ja seminaari kuului juhlavuoden koronan vuoksi siirtyneeseen ohjelmaan. Seminaari järjestetään Riihimäen Teatterihotellilla osoitteessa Hämeenaukio 1, Riihimäki. Tilaisuus alkaa lounaalla ja väliajalla on kahvitarjoilu.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki kuntalaiset, päättäjät ja Riihimäen kaupungin johto, yhdistykset ja kaikki ikääntyvien kanssa työskentelevät. Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Seminaariin on ennakkoilmoittautuminen 2.8. alkaen 30.9. saakka: raija.sinimaa@kotokartanosaatio.fi tai  045 3421 551.