Susanna Tuominen, toiminnanohjaaja
Hei kaikille!

Olen Susanna Tuominen Kotokartanosäätiön toiminnanohjaaja. Ammatiltani olen geronomi (amk). Lisäksi olen aikaisemmilta ammateiltani tekstiilialan artesaani sekä ohjaustoiminnan artenomi. Olen opiskellut myös jonkin verran gerontologiaa, terveystieteitä. Ilokseni olen saanut työskennellä Kotokartanosäätiöllä kesäkuusta 2023 alkaen. Kotokartanosäätiössä koordinoin digiopastusta ja ohjaan erilaisia vaihtuvia ryhmiä. Työhöni kuuluu etsivän vanhustyön tepsivä-toiminta. Raha-asianeuvontaa järjestämme yhdessä seurakunnan kanssa. Työhöni kuuluu myös vapaaehtoistyön mahdollistaminen.

Nuorempana työskentelin Helsingin kaupungilla ohjaajana senioritoiminnassa 10 vuoden ajan. Lisäksi olen työskennellyt Lopen kunnalla 10 vuotta. Työskentelin kuntouttavassa päivätoiminnassa vastaavana ohjaajana. Geronomiksi valmistuttuani olen työskennellyt ikäihmisten palveluohjaajana, sosiaaliohjaajana vammaispalveluissa sekä erilaisissa kehittämistehtävissä ikäihmisten palveluissa. Kehittämistehtävät ovat liittyneet muun muassa kuntouttavaan päivätoimintaan, ryhmäasumiseen, kuntoutusyksikön toimintaan, kotihoitoon ja vapaaehtoistoimintaan. Olen toiminut myös vanhusneuvoston valmistelijana. Ryhmänohjauksessa minulla on lisäksi ystäväpiiriohjaajan koulutus sekä mielenterveyden ensiapu ohjaajan koulutukset ja näitä ryhmiä olen ohjannut vuosien varrella. Olen myös Riksapyöräkapteeni ja kouluttanut uusia Riksaluotseja.

Olen iloinen siitä, että saan olla mahdollistamassa tärkeää asiaa -hyvää ikääntymistä. On tärkeää, että ikääntyessä voi nauttia elämästä, sellaisesta oman näköisestä. Haluan olla mahdollistamassa voimauttavaa arkea, ennaltaehkäisevää toimintaa ja vanhuuteen varautumistakin. On ilo nähdä, kuinka ilo kertaantuu vapaaehtoistoiminnassa, se antaa merkityksen niin antajalle kuin saajalleenkin. Toivon, että toimintamme tuo sinulle sitä mitä toivot elämääsi; sopivassa suhteessa iloa, kohtaamisia ja haasteitakin.

Itse asun Lopella yhdessä kolmen lapseni ja mieheni kanssa. Vapaa-aika soljuu perheeni kanssa asioita tehden. Liikun mielelläni luonnossa retkeillen. Kesäisin nautin pihalla puutarhan hoidosta ja erityisesti uimisesta. Talvella rakastan hiihtämistä. Monenlaiset käsityöt ovat lähellä sydäntäni, varsinkin kangaspuilla kutominen.