Liikunta ja kuntosali

Liikunnalla on suotuisia vaikutuksia terveyteen, toimintakykyyn, mielialaan, muistiin ja jaksamiseen. Liikuntaharrastusten kautta tapaa myös uusia ihmisiä.

Avoimet liikuntaryhmät

Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia liikuntaryhmiä yhteistyössä Kotokartanosäätiön vapaaehtoisten ja Hyrian opiskelijoiden kanssa. Ryhmät kokoontuvat viikoittain ja niihin ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Liikuntatapahtumisen ajankohtaiset aikataulut ja osoitetiedot löydät tapahtumat-sivulta.

Yhteiset kävelylenkit

Ulkoilu kuuluu hyvään elämään. Säännöllinen ulkona liikkuminen virkistää mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa sekä parantaa liikkumisvarmuutta. Porukalla kävellen on turvallista sekä mukavaa ulkoilla, mistä voi tehdä säännöllisen tavan. Lähdöt Kotokartanosäätiön vapaaehtoisten vetämille porukkalenkeille Hirsimäessä, Peltosaaressa, keskustassa, Otsolassa sekä Kuntokulman ja Puistonkulman edestä viikoittain.  Lenkeille voit kysyä myös mahdollisuudesta henkilökohtaiseen avustajaan p. 050 512 2755.

Puistonkulman tuolijumppa

Liikuntatuokio on maanantai-iltapäivisin järjestettävää matalan kynnyksen lähiliikuntaa. Harjoittelemme liikunnanohjaajan ohjauksella voimaa ja liikkuvuutta. Tervetuloa mukaan rinkiin!

Seniorikulman Asahi
Asahi on matalan kynnyksen terveysliikuntaa, jossa liikkeet tehdään omalla kehonpainolla hitaasti ja rauhallisesti, joko seisten tai istuen. Asahi-ryhmä kokoontuu  perjantai aamupäivisin Seniorikulmassa.

Tasapainotorstait Seniorikulmassa

Kehonhallintaa ja tasapainoa torstai iltapäivisin. Liikkeet tehdään seisten tai istuen. Sopii monen kuntoisille liikkujille. Tasapainotorstai järjestetään yhteistyössä Hyrian opiskelijoiden kanssa.

Äijäjumppa Seniorikulmassa

Miesten oma ryhmä, jossa jumpataan rennolla otteella perjantai aamupäivisin. Sopii kaiken kuntoisille liikkujille. Tule mukaan rentoon porukkaan!

Kesäisin puistojumppaa ja kiertoharjoittelua senioripuistoissa
Kesäisin järjestämme puistojumppaa eri puolilla kaupunkia sekä kiertoharjoittelua Suokylän (Oikokatu 4) ja Kulmalan (Uudenmaankatu 10) senioripuistoissa. Senioripuistoissa voit harjoitella myös vapaasti aina, kun sinulle sopii. Lue lisää senioripuistoista tämän sivun lopusta.

Kuntokulma, kuntosali ja liikuntatila ikääntyneille

Kotokartanosäätiöllä on senioreiden kuntosali- ja liikuntatila Kuntokulma osoitteessa Maantie 16-18. Kuntokulma on viihtyisä ja esteetön ikääntyneiden liikuntapaikka ja tarkoitettu erityisesti henkilöille, joiden liikkumiskyky on heikentynyt.

Kuntokulma on varusteltu Hur-laittein. Kuntosalilaitteet perustuvat paineilmaan ja mahdollistavat turvallisen ja tehokkaan harjoittelun. Laitevalinnat on tehty ikääntyvien voimaharjoittelun erityispiirteet huomioiden. Laitteet eivät sovellu pyörätuolissa istuvan henkilön käyttöön.

Kuntokulman ovet ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 10-12, jolloin uusi asiakas voi käydä tutustumassa tilaan ja varata ajan laiteopastukseen. Kuntosalisopimuksen tekeminen edellyttää ohjatun laiteopastuksen läpikäyntiä.

Kuntokulman hinnat:

22€/kk aamupäivän kuntoilija klo 7-12
22€/kk iltapäivän kuntoilija klo 12–17
20€/kk illan kuntoilija klo 17–21
35€ 10 kerran kortti ( voimassaolo 3 kk / 10 kertaa)

Kysy lisää puhelimitse 045 3421551 tai 050 3084014 tai sähköpostitse osoitteesta info@kotokartanosaatio.fi

Senioripuistot

Kotokartanosäätiön ylläpitää Suokylän ja Kulmalan senioripuistoja. Senioripuistoissa on yhdeksän eri lihasryhmille tarkoitettua laitetta. Kulmalan senioripuistossa on lisäksi tasapainoa ja liikkuvuutta kehittävä harjoittelualue.  Kesäisin puistoissa järjestetään ohjattua liikuntaa. Ohjausten ajankohdat löytyvät Kotokartanosäätiön tapahtumatiedotteista.

Suokylän senioripuisto sijaitsee Puistonkulman läheisyydessä osoitteessa Oikokatu 4.

Kulmalan senioripuisto on Kotokaarteen pihapiirissä, osoitteessa Uudenmaankatu 10.

Senioripuistot ovat kaikille avoimia, esteettömiä ja turvallisia liikuntapaikkoja ympärivuotiseen käyttöön.

Toiminta