Ryhmäliikunta ja ulkoilu

Liikunnalla ja ulkoilulla on suotuisia vaikutuksia terveyteen, toimintakykyyn, mielialaan, muistiin ja jaksamiseen. Liikuntaharrastusten kautta tapaa myös uusia ihmisiä.

Avoimet liikuntaryhmät

Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia liikuntaryhmiä sekä liikunnanohjaajamme vetämänä että yhteistyössä Kotokartanosäätiön vapaaehtoisten kanssa. Ryhmät kokoontuvat viikoittain ja niihin ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. Liikuntatapahtumisen ajankohtaiset aikataulut ja osoitetiedot löydät tapahtumat-sivulta. Lisätietoja ryhmistä voit kysyä liikunnanohjaajalta p.050 3084014.

Yhteiset kävelylenkit

Ulkoilu kuuluu hyvään elämään. Säännöllinen ulkona liikkuminen virkistää mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa sekä parantaa liikkumisvarmuutta. Porukalla kävellen on turvallista sekä mukavaa ulkoilla, mistä voi tehdä säännöllisen tavan. Lähdöt Kotokartanosäätiön vapaaehtoisten vetämille porukkalenkeille keskustassa, Otsolassa sekä Kuntokulman ja Puistonkulman edestä viikoittain.  Lenkeille voit kysyä myös mahdollisuudesta henkilökohtaiseen avustajaan p. 050 512 2755.

Puistonkulman tuolijumppa

Liikuntatuokio on maanantai-iltapäivisin järjestettävää matalan kynnyksen lähiliikuntaa. Harjoittelemme liikunnanohjaajan ohjauksella voimaa ja liikkuvuutta. Tervetuloa mukaan rinkiin!

Istumajoogaa Puistonkulmassa

Tiistaiaamupäivisin Puistonkulmassa tehdään hyvinvointia vahvistavia rauhallisia joogaliikkeitä ja rentoudutaan istuen.

Tuolitanssi Seniorikulmassa

Torstaisin Seniorikulmassa tanssitaan tuolilla istuen eri kappaleiden tahtiin rennolla otteella. Tuolitanssitunti on kevyt ja se sisältää venyttelyn.

Seniorikulman Asahi
Asahi on matalan kynnyksen terveysliikuntaa, jossa liikkeet tehdään omalla kehonpainolla hitaasti ja rauhallisesti, joko seisten tai istuen. Asahi-ryhmä kokoontuu perjantaiaamupäivisin Seniorikulmassa.

Äijäjumppa Seniorikulmassa

Miesten oma ryhmä, jossa jumpataan rennolla otteella perjantai aamupäivisin. Sopii kaiken kuntoisille liikkujille. Tule mukaan rentoon porukkaan!

Kesäisin puistojumppaa ja itsenäistä voima- ja liikkuvuusharjoittelua senioripuistoissa
Kesäisin järjestämme puistojumppaa eri puolilla kaupunkia.  Senioripuistoissa voit harjoitella myös vapaasti aina, kun sinulle sopii. Lue lisää senioripuistoista Kuntosali ja ulkoliikuntapaikat sivulta.

Ulkoilu ja liikuntaryhmät

Toiminta