Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta mahdollistaa hyvää ikääntymistä!

Tule vapaaehtoiseksi!

Arvostamme tavallisten ihmisten kokemusta ja kykyä tukea toisiaan. Vapaaehtoistoiminnassamme korostuu vertaistuki ja useimmat vapaaehtoisemme ovat itsekin yli 60-vuotiaita.  Vapaaehtoisenamme voit auttaa senioreja arjessa tarvittavien taitojen kartuttamisessa sekä liikkumisen ja toisten tapaamisen mahdollistamisessa. Vapaaehtoistoiminnan kautta teet myös yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, sillä se lisää yhteisöllisyyttä sekä vähentää syrjäytymistä ja eriarvoisuutta.

Vapaaehtoisenamme toimit tavallisen ihmisen taidoin ja oman elämäntilanteesi mukaan. Perehdytämme vapaaehtoisemme tehtävään ja saat meiltä tukea ja ohjausta tehtävääsi. Yksin ei tarvitse jäädä missään tilanteessa. Lisäksi kokoonnumme säännöllisesti suunnittelemaan toimintaa, viihtymään sekä oppimaan uutta yhdessä. Vapaaehtoisillemme on omat vertais- ja virkistystapaamisensa sekä vapaaehtoistoiminnan perus- ja lisäkoulutuksia. Vapaaehtoistoiminta antaa paljon. Se on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin sekä tehdä maailmaa omalta osaltaan paremmaksi paikaksi!

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme

Ulkoilu- ja liikuntakaveri
Ulkoilukaverina toimit vetäjänä tai toimintakyvyltään heikentyneen ikääntyneen avustajana yli 60-vuotiaille riihimäkeläisille tarkoitetulla leppoisan tahdin kävelylenkillä tai liikuntatuokiossa. Lenkin pituus on noin 45 minuuttia. Kotokartanosäätiö hoitaa lenkkiporukan kokoamisen ja tavoitteena on saada porukoita eri puolille kaupunkia. Liikuntakaverina taas toimit kauppakeskusliikunnan vertaisohjaajana. Kysy lisää ulkoilu- ja liikuntakaveritoiminnasta p. 050-5122755.

Määräaikainen kummikaveri
Kummikaverina toimit määräaikaisesti yksittäisen seniorin tukena toimintakyvyn kuntouttamisessa ja oman mielekkään toiminnan löytämisessä. Tapaat kaveriasi kerran viikossa 1-2 tunnin ajan keskustellen ja liikkumaan, asioimaan sekä vapaa-ajan toimintoihin lähtemisessä tukien. Kysy lisää kummikaveritoiminnasta p. 050-5122755.

Korttelitoiminnan vapaaehtoinen
Korttelikerhossa voit toimia esimerkiksi kahvinkeittäjä ja seuranpitäjänä tai kerhokummina senioreille, jotka tarvitsevat tukea toimintaan mukaan pääsemiseksi. Ehdota myös rohkeasti muita sinua kiinnostavia tehtäviä. Kysy lisää korttelitoiminnasta p. 050 560 9739.

Digiopastaja
Digiopastaja toimii ikääntyneiden ihmisten vapaaehtoisena opastajana tai vertaisohjaajana auttaen heitä tietokoneiden, tablettien, älypuhelimien ja internetin käytössä. Jo olet kiinnostunut tietotekniikasta ja osaat käyttää sitä itsenäisesti, taitosi riittävät digiopastajana toimimiseen.  Paras apu ikääntyneelle on rauhallinen vertaisohjaaja, digiopastaja. Kysy lisää digiopastajatoiminnasta p. 045 3421551.

Pyöräluotsi
Pyöräluotsit ajeluttavat liikuntarajoitteisia henkilöitä sähköavusteisen Riksa-pyörän kyydissä. Riihimäellä on käytössä kolme riksaa. Luotsi määrittelee itse, milloin hän haluaa riksaa kuljettaa. Riksa-pyörät ovat Pyöräliiton käynnistämää Pyörällä kaiken ikää- kampanjaa. Riksat tarjoavat uuden tavan ulkoilla ja nauttia pyöräilystä. Kysy lisää pyöräluotsitoiminnasta p. 050 3084014.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi. Sinua tarvitaan!

Toiminta