Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta mahdollistaa hyvää ikääntymistä!

Tule vapaaehtoiseksi!

Arvostamme tavallisten ihmisten kokemusta ja kykyä tukea toisiaan. Vapaaehtoistoiminnassamme korostuu vertaistuki ja useimmat vapaaehtoisemme ovat itsekin yli 60-vuotiaita.  Vapaaehtoisenamme voit auttaa senioreja arjessa tarvittavien taitojen kartuttamisessa sekä liikkumisen ja toisten tapaamisen mahdollistamisessa. Vapaaehtoistoiminnan kautta teet myös yhteiskunnallisesti merkittävää työtä, sillä se lisää yhteisöllisyyttä sekä vähentää syrjäytymistä ja eriarvoisuutta.

Vapaaehtoisenamme toimit tavallisen ihmisen taidoin ja oman elämäntilanteesi mukaan. Perehdytämme vapaaehtoisemme tehtävään ja saat meiltä tukea ja ohjausta tehtävääsi. Yksin ei tarvitse jäädä missään tilanteessa. Lisäksi kokoonnumme säännöllisesti suunnittelemaan toimintaa, viihtymään sekä oppimaan uutta yhdessä. Vapaaehtoisillemme on omat vertais- ja virkistystapaamisensa sekä vapaaehtoistoiminnan perus- ja lisäkoulutuksia. Vapaaehtoistoiminta antaa paljon. Se on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin sekä tehdä maailmaa omalta osaltaan paremmaksi paikaksi!

Tutustu vapaaehtoistehtäviimme

Talotsemppari
Talotsemppari toimit vertaisohjaajana taloyhtiöissä, järjestät esimerkiksi tuolijumppaa, aivojumppaa tai vaikka yhdessä asukkaiden kanssa pihakahvit. Talotsempparit voivat osallistua omaan heille suunniteltuun koulutukseen. Kysy lisää Talotsemppari-toiminnasta p. 050 560 9739.

Digiopastaja
Digiopastaja toimii ikääntyneiden ihmisten vapaaehtoisena opastajana tai vertaisohjaajana auttaen heitä tietokoneiden, tablettien, älypuhelimien ja internetin käytössä. Jos olet kiinnostunut tietotekniikasta ja osaat käyttää sitä itsenäisesti, taitosi riittävät digiopastajana toimimiseen.  Paras apu ikääntyneelle on rauhallinen vertaisohjaaja, digiopastaja. Kysy lisää digiopastajatoiminnasta p. 045 3421551.

Vapaaehtoinen raha-asianeuvoja
Koulutetut vapaaehtoiset raha-asianeuvojat auttavat selvittämään ikääntyneen henkilön arjen raha-asioita. Talousneuvonta on lempeää ja realistista ohjausta, miten saada rahat riittämään. Raha-asianeuvojat saavat koulutuksen ja toimivat aina pareittain. Kysy lisää p. 045 3421551.

Pyöräluotsi
Pyöräluotsit vievät ikääntyneitä lenkeille Riksa-pyörän kyydissä. Riksa-pyörät ovat Pyöräliiton käynnistämää Pyörällä kaiken ikää- kampanjaa ja ne tarjoavat uuden tavan ulkoilla ja nauttia pyöräilystä. Riihimäellä on käytössä kolme riksaa. Luotsi määrittelee itse, milloin hän voi riksaa kuljettaa. Kysy lisää pyöräluotsitoiminnasta p. 050 3084014.

Kuntosalikaveri
Koulutetut kuntosalikaverit toimivat tukea tarvitsevien seniorien henkilökohtaisina opastajina ja turvallisen kuntosaliharjoittelun mahdollistajana seniorikuntosalimme kuntoutujaryhmässä, jota ohjaa liikunnanohjaaja. Kysy lisätietoja p. 050 560 9739.

Ulkoilukaveri / Puistopelikaveri     
Ulkoilukaverina toimit vetäjänä tai toimintakyvyltään heikentyneen ikääntyneen avustajana yli 60-vuotiaille riihimäkeläisille tarkoitetulla leppoisan tahdin kävelylenkillä. Lenkin pituus on noin 45 minuuttia. Lenkkejä järjestetään eri alueilla Riihimäellä ja Kotokartanosäätiö hoitaa lenkkiporukan kokoamisen. Puistopelikaverina järjestät kesäkaudella puistopelejä. Huolehdit pelivälineistä ja tuet tarvittaessa osallistujia peleissä. Kysy lisätietoja p. 050 560 9739.
                                                                 

Vertaisohjaaja / Pop-up-avustaja   
Vertaisohjaajana voit järjestää tiloissamme keskustelu- tai kahvitteluporukoita, pelaamista tai vaikka koota ryhmän teatterikäynnille. Ehdota rohkeasti myös muita sinua kiinnostavia tehtäviä. Pop-up-avustajana voit olla mukana esimerkiksi kertaluonteisen tapahtuman järjestämisessä. Kysy lisätietoja p. 050 560 9739.                                                                                                                                              

Tule mukaan vapaaehtoiseksi. Sinua tarvitaan!

Toiminta