Ryhmät ja kurssit

Kotokartanosäätiö järjestää erilaisia määräaikaisia hyvää ikääntymistä edistäviä kursseja ja ryhmiä.

Ahaa! Aivotreeni -kurssit

Ahaa! Aivotreenit 1 -kurssi kokoontuu 10 kertaa ja sen aikana käsitellään ja harjoitetaan keskittymistä, muistia, hahmottamista, päättelyä sekä kielellisiä taitoja.
Ahaa! Aivotreenit 2 -kurssi kokoontuu 8 kertaa ja sen aikana tutustutaan oman aivoterveyden tukemiseen ja jatketaan 1-kurssilla aloitettuja harjoituksia.
Kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat harjoittaa aivojaan tavoitteellisesti, mutta ilman suorituspaineita

Ystäväpiiri-ryhmä

Ystäväpiiri on 12 kerran yhdessä jakamisen, tekemisen ja kokemisen ryhmä. Ryhmän toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmä sopii yli 60-vuotiaille, jotka tuntevat olonsa yksinäiseksi ja haluavat tutustua uusiin ihmisiin.

Intoa Elämään -hyvinvointikurssi

Intoa elämään on 6 kertaa 2-3 viikon välein kokoontuva hyvinvointikurssi kotona asuville seniori-ikäisille. Kurssille pohditaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa hyviä elämäntapoja sekä suunnitellaan pieniä omaa hyvää ikääntymistä tukevia elämänmuutoksia. Kokoontumisen yhteydessä syödään yhdessä maksuton lounas. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa.

Elämäntaidot esiin -kurssi

Elämäntaidot esiin on 8 kertaa kokoontuva mielen hyvinvointia ja arjen voimavaroja vahvistava keskusteluryhmä ja -kurssi. Ryhmässä nostetaan esiin osallistujien elämän varrella kertyneitä vahvuuksia ja voimavaroja elämänkokemuksia jakamalla ja erilaisia taitoja vahvistavia harjoituksia tekemällä. Ryhmä sopii kaikille yli 60-vuotiaille, jotka haluavat vahvistaa omaa hyvinvointiaan.

Muistimatto-kurssit

Muistimatto-kursseilla tehdään aivoterveyttä tukevia lempeään joogaan perustuvia liikkeitä sekä tasapaino- ja muistiharjoituksia. Sekä peruskurssit että jatkokurssit kokoontuvat 4 kertaa. Harjoitukset tehdään erityisellä Memomat-matolla seisten ja lattiatasossa ilman suorituspaineita. Kurssi sopii kaikille yli 60-vuotiaille, joilla ei ole diagnosoitua muistisairautta.

Neuvokkaat naiset -ryhmä

Neuvokkaat naiset on yhdessäolon, pienen rahan vinkkien ja arjen tuen ryhmä. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa ja on tarkoitettu ikääntyville naisille, jotka ovat työelämän ulkopuolella sekä kokevat yksinäisyyttä ja/tai pohtivat omaa toimeentuloaan.

Kiinnostavatko sinua muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen tarkoitetut ryhmät? Niistä voit lukea lisää Neuvonta ja Vertaistuki -sivulta.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja tilaisuuksiin Kokoontumispaikat ja tilaisuudet -sivulla sekä Tapahtumat -sivulla. Kysy lisää kursseista Puistonkulmasta p. 050 512 2755 tai p. 045 342 1551.

Esitteet

Toiminta