Ryhmät ja kurssit

Kotokartanosäätiö järjestää erilaisia määräaikaisia hyvää ikääntymistä edistäviä kursseja ja ryhmiä.

Ahaa! Aivotreeni -kurssit

Ahaa! Aivotreenit 1 -kurssi kokoontuu 10 kertaa ja sen aikana käsitellään ja harjoitetaan keskittymistä, muistia, hahmottamista, päättelyä sekä kielellisiä taitoja.
Ahaa! Aivotreenit 2 -kurssi kokoontuu 8 kertaa ja sen aikana tutustutaan oman aivoterveyden tukemiseen ja jatketaan 1-kurssilla aloitettuja harjoituksia.
Kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat harjoittaa aivojaan tavoitteellisesti, mutta ilman suorituspaineita!

Muistimatto-kurssit

Muistimatto-kursseilla tehdään aivoterveyttä tukevia lempeään joogaan perustuvia liikkeitä sekä tasapaino- ja muistiharjoituksia. Sekä peruskurssit että jatkokurssit kokoontuvat 4 kertaa. Harjoitukset tehdään erityisellä Memomat-matolla seisten ja lattiatasossa ilman suorituspaineita. Kurssi sopii kaikille yli 60-vuotiaille, joilla ei ole diagnosoitua muistisairautta.

Intoa Elämään -hyvinvointikurssi

Intoa elämään on 6 kertaa 2-3 viikon välein kokoontuva hyvinvointikurssi kotona asuville seniori-ikäisille. Kurssille pohditaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa hyviä elämäntapoja sekä suunnitellaan pieniä omaa hyvää ikääntymistä tukevia elämänmuutoksia. Kokoontumisen yhteydessä syödään yhdessä maksuton lounas. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Riihimäen kaupungin kanssa.

Elämäntaidot esiin -kurssi

Elämäntaidot esiin on 8 kertaa kokoontuva mielen hyvinvointia ja arjen voimavaroja vahvistava keskusteluryhmä ja -kurssi. Ryhmässä nostetaan esiin osallistujien elämän varrella kertyneitä vahvuuksia ja voimavaroja elämänkokemuksia jakamalla ja erilaisia taitoja vahvistavia harjoituksia tekemällä. Ryhmä sopii kaikille yli 60-vuotiaille, jotka haluavat vahvistaa omaa hyvinvointiaan.

Ystäväpiiri-ryhmä

Ystäväpiiri on 12 kerran yhdessä jakamisen, tekemisen ja kokemisen ryhmä. Ryhmän toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmä sopii yli 60-vuotiaille, jotka tuntevat olonsa yksinäiseksi ja haluavat tutustua uusiin ihmisiin.

Neuvokkaat naiset -ryhmä

Neuvokkaat naiset on yhdessäolon, pienen rahan vinkkien ja arjen tuen ryhmä. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa ja on tarkoitettu ikääntyville naisille, jotka ovat työelämän ulkopuolella sekä kokevat yksinäisyyttä ja/tai pohtivat omaa toimeentuloaan.

Senioripysäkki-keskusteluryhmä

Terapeuttisessa Senioripysäkki-ryhmässä tutustutaan omaan itseen ja toisiin yhdessä keskustellen. Ryhmä kokoontuu 15 kertaa ja jokaisella kerralla on oma teemansa. Ryhmä sopii yli 60-vuotiaille, jotka haluavat keskustella ajatuksistaan ja kokemuksistaan yhdessä toisten kanssa.

Omahoitovalmennus pariskunnille muistisairauden kohdatessa

Kahdeksan kertaa kokoontuva pariskunnille vertaistukea ja mukavaa yhdessäoloa tarjoava valmennusryhmä, joka toteutetaan yhteistyössä Riihimäen seudun Omaishoitajat ja läheiset ry:n sekä Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen kanssa. Valmennus sopii pariskunnille, joita muistisairaus on hiljattain kohdannut.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja kursseihin Kokoontumispaikat ja tilaisuudet -sivulla sekä Tapahtumat -sivulla. Kysy lisää kursseista Puistonkulmasta p. 050 512 2755 tai p. 045 342 1551.

Esitteet

Toiminta