Ryhmät ja kurssit

Kotokartanosäätiö järjestää erilaisia määräaikaisia hyvää ikääntymistä edistäviä kursseja ja ryhmiä.

Ahaa! Aivotreeni -kurssit

Ahaa! Aivotreenit 1 -kurssi kokoontuu 10 kertaa ja sen aikana käsitellään ja harjoitetaan keskittymistä, muistia, hahmottamista, päättelyä sekä kielellisiä taitoja.
Ahaa! Aivotreenit 2 -kurssi kokoontuu 8 kertaa ja sen aikana tutustutaan oman aivoterveyden tukemiseen ja jatketaan 1-kurssilla aloitettuja harjoituksia.
Kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat harjoittaa aivojaan tavoitteellisesti, mutta ilman suorituspaineita!

Intoa Elämään -hyvinvointikurssi

Intoa elämään on 6 kertaa 3 viikon välein kokoontuva hyvinvointikurssi kotona asuville seniori-ikäisille. Kurssille pohditaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa hyviä elämäntapoja sekä suunnitellaan pieniä omaa hyvää ikääntymistä tukevia elämänmuutoksia. Kokoontumisen yhteydessä syödään yhdessä maksuton lounas.

Ystäväpiiri-ryhmä

Ystäväpiiri on 12 kerran yhdessä jakamisen, tekemisen ja kokemisen ryhmä. Ryhmän toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmä sopii yli 60-vuotiaille, jotka tuntevat olonsa yksinäiseksi ja haluavat tutustua uusiin ihmisiin.

Senioripysäkki-keskusteluryhmä

Senioripysäkki-ryhmässä tutustutaan omaan itseen ja toisiin yhdessä keskustellen. Ryhmä kokoontuu 15 kertaa ja jokaisella kerralla on oma teemansa. Ryhmä sopii yli 60-vuotiaille, jotka haluavat keskustella ajatuksistaan ja kokemuksistaan yhdessä toisten kanssa.

Omahoitovalmennus pariskunnille muistisairauden kohdatessa

Kahdeksan kertaa kokoontuva pariskunnille vertaistukea ja mukavaa yhdessäoloa tarjoava valmennusryhmä, joka toteutetaan yhteistyössä Riihimäen seudun Omaishoitajat ja läheiset ry:n sekä Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen kanssa. Valmennus sopii pariskunnille, joita muistisairaus on hiljattain kohdannut.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja kursseihin Kokoontumispaikat ja tilaisuudet -sivulla sekä Tapahtumat -sivulla. Kysy lisää kursseista Puistonkulmasta p. 050 512 2755 tai p. 045 342 1551.

Toiminta