Ryhmät ja kurssit

Kotokartanosäätiö järjestää erilaisia määräaikaisia hyvää ikääntymistä edistäviä kursseja ja ryhmiä, joihin on ennakkoilmoittautuminen.

Ahaa! Aivotreeni -kurssit

Ahaa! Aivotreenit 1 -kurssi kokoontuu 10 kertaa ja sen aikana käsitellään ja harjoitetaan keskittymistä, muistia, hahmottamista, päättelyä sekä kielellisiä taitoja.
Ahaa! Aivotreenit 2 -kurssi kokoontuu 8 kertaa ja sen aikana tutustutaan oman aivoterveyden tukemiseen ja jatketaan 1-kurssilla aloitettuja harjoituksia.
Kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat harjoittaa aivojaan tavoitteellisesti, mutta ilman suorituspaineita

Ystäväpiiri-ryhmä

Ystäväpiiri on 12 kerran yhdessä jakamisen, tekemisen ja kokemisen ryhmä. Ryhmän toiminta suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Ryhmä sopii yli 60-vuotiaille, jotka tuntevat olonsa yksinäiseksi ja haluavat tutustua uusiin ihmisiin.

Omahoitovalmennus-ryhmä

Omahoitovalmennus on tarkoitettu yksin asuville iäkkäille, joita muistin aleneminen huolestuttaa. Muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa voi saada tietoa, tukea ja lievittää yksinäisyyttä. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa ja sen toteutus järjestetään yhteistyössä Kanta-Hämeen Muistiluotsin kanssa.

Neuvokkaat naiset -ryhmä

Neuvokkaat naiset on yhdessäolon, pienen rahan vinkkien ja arjen tuen ryhmä. Määräaikainen ryhmä on tarkoitettu ikääntyville naisille, jotka ovat työelämän ulkopuolella sekä kokevat yksinäisyyttä ja/tai pohtivat omaa toimeentuloaan.

Luontoretkiporukka

Luontoretkiporukka retkeilee omatoimisesti yhdessä sovituissa retkikohteissa Riihimäellä ja kauempanakin. Retkien kohteet ja ajankohdat päätetään alkuvuoden ja alkusyksyn tapaamisissa, jotka ovat kaikille avoimia. Kohteiksi valitaan vaihtelevasti sekä helppokulkuisia että hieman haastavampia retkipaikkoja. Jokainen voi osallistua itselle sopiviin retkiin. Retket toteutetaan kimppakyydein tai muulla sovitulla tavalla.

Mielenhyvinvoinnin kurssit

Olemme järjestäneet mm. Elämäntaidot esiin -ryhmiä ja Mielenterveyden ensiapu -kursseja. Ryhmät sopivat kaikille yli 60-vuotiaille, jotka haluavat vahvistaa omaa hyvinvointiaan.

Voimaa ruuasta -kurssit

Voimaa ruuasta -kurssi kokoontuu 3 kertaa. Kurssilla pohditaan omia ravitsemustottumuksia ja millaisia muutoksia voisi omaan ruokavalioon tehdä. Ryhmässä käydään läpi millaisesta ruuasta saa voimaa ja virkeyttä arkeen. Kurssilla hyödynnetään Gery ry:n (gerontologinen ravitsemus) materiaaleja.

Kaatumistapaturmien ehkäisy -kurssit

Kaatumistapaturmien ehkäisy -kurssi kokoontuu 3 kertaa. Toiminnallisella kurssilla käydään läpi erilaisia käytännön tapoja ehkäistä kaatumisia ja niiden aiheuttamia vammoja. Kurssilla pohditaan omia kaatumisen vaaratekijöitä ja miten niihin voisi vaikuttaa. Ryhmässä harjoitellaan myös lattialta ylösnousemista.

 

Kysy lisää ajankohtaisista ryhmistä ja kursseista Puistonkulmasta p. 050 560 9739 tai p. 045 342 1551.

Kiinnostavatko sinua muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen tarkoitetut ryhmät? Niistä voit lukea lisää Neuvonta ja Vertaistuki -sivulta.

Tutustu myös avoimiin ryhmiin ja tilaisuuksiin Kokoontumispaikat ja tilaisuudet -sivulla sekä Tapahtumat -sivulla. 

Toiminta