Neuvonta ja vertaistuki

Tietoa ja tukea terveydenhoidon ja raha-asioiden hallinnan selviämisen tueksi. Vertaistukea muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen, yksinäisyyteen sekä pienituloisuuteen.

Terveystorstai – mittauksia ja neuvontaa terveyden tueksi

Hyrian lähihoitajaopiskelijat pitävät syys- ja kevätlukukaudella vastaanottoa Puistonkulmassa.
Vastaanotolla voit mittauttaa verenpaineen, verensokerin ja hemoglobiinin sekä keskustella ravitsemuksesta.

RaRi- raha-asianeuvonta – neuvontaa arjen raha-asioihin

Haluatko apua arjen raha-asioiden selvittämiseen ja taloudellisen tilanteen hallintaan? Joskus on hyvä saada raha-asioiden hoitamiseen ulkopuolista näkökulmaa ja pohtia yhdessä jonkun toisen kanssa, mitä tilanteelle voisi tehdä.

Tule RaRi raha-asianeuvontaan. Neuvonnassa voit keskustella luottamuksellisesti koulutettujen vapaaehtoisten RaRi-neuvojien kanssa. Neuvonnassa saat käytännön neuvoja, kuinka rahat saa riittämään. Samalla tarkistetaan myös, että kaikki mahdolliset etuudet, esimerkiksi hoito- ja asumistuki, ovat kunnossa.

Voit varata oman neuvonta-aikasi

  • tiistaisin klo 10-12 soittamalla numeroon p. 044-4935585 tai
  • perjantaisin klo 10-12 poikkeamalla Puistonkulmaan.

Riihimäen RaRi raha-asianeuvonta järjestetään yhteistyössä Kotokartanosäätiön ja seurakunnan diakonityön kanssa. Neuvontaa antavat vapaaehtoiset toimivat aina pareittain ja ovat vaitiolovelvollisia. Neuvonta on yksilöllistä ja määräaikaista keskusteluapua. Neuvonta toimii keväisin ja syksyisin. Neuvonta jää kesätauolle kesäkuun alusta lähtien.

Ryhmätoimintaa muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisilleen

Uutta! Syksyllä 2022 on käynnistymässä uusi

Ystäväpiiri yksin asuville muistisairaille

Ystäväpiiri yksin asuville muistisairaille on on määräaikainen ryhmä yksinäisyyttä kokeville ikääntyneillä, joilla on lievässä tai varhaisessa vaiheessa oleva muistisairaus. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään p. 050 560 9739.

Kotokartanosäätiön tiloissa kokoontuu myös Kanta-Hämeen muistiyhdistyksen Riihimäellä toimivia ryhmiä.

Hyviä muistivuosia yhdessä – vertaisryhmä muistisairaille ja heidän läheisilleen

Muistisairauteen sairastuneiden ja heidän läheisteen vertaisryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 10-12 Seniorikulmassa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään  p. 044 7267 400.

Soivat muistot -ryhmä muistisairauteen sairastuneille

Joka toinen keskiviikko klo 13-14 Seniorikulmassa kokoontuu Soivat muistot -ryhmä. Ryhmään voi tulla mukaan myös sairastuneen läheinen. Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen Oman elämäni sävelet-hanke p. 044 7267 400.

Tilaisuuksien tarkemmat aikataulut löydät tapahtumakalenteristamme.

Vertaistukea yksinäisyyteen ja pienillä tuloilla selviytymiseen löydät Ystäväpiiri- ja Neuvokkaat naiset -ryhmistämme, joista voit lukea lisää Kurssit ja ryhmät -sivulla.

Digiasioihin liittyvästä neuvontaa löydät Digiopastus-sivun kautta.

Toiminta